Sommartårta med maräng och färska bär
Milda.se
Milda.se

Sommartårta med maräng och färska bär

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 1 msk Milda flytande margarin
  • till formen
  • 1-2 msk msk vetemjöl
  • till formen
  • 75 g Milda mat- och bakmargarin
  • 2 dl florsocker
  • 5 äggulor
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk mjölk
  • 5 äggvitor
  • 2 tsk citronsaft
  • 5 dl florsocker
  • 1 dl sirap
  • 2 tsk potatismjöl
  • 50 g flagad mandel
  • 5 dl Milda Vaniljvisp
  • 250 g jordgubbar
  • 150 g hallon
  • 10 physalis
  • 10-20 gröna vindruvor
  • kärnfria
  • citronmeliss

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175°C. Smörj och mjöla en rund bakform med avtagbara kanter (26 cm).

    Vispa margarin och florsocker poröst med elvisp. Tillsätt äggulorna, en i taget och rör om till en jämn smet. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten. Tillsätt mjölken och blanda väl. Häll smeten i formen och ställ in i 175°C ca 10-15 minuter (eller tills den blir guldbrun). Nu börjar du förbereda marängen!

    Vispa äggvitorna i en ren bunke till ett skum, pressa i citronen, tillsätt sockret lite i taget samtidigt som du vispar till en stabil maräng. Bred ut marängen över smeten i formen och strö över flagad mandel.

    Grädda näst längst ner i ugnen tills marängen fått lite färg.(vil du ha marängen riktigt krispig sänk ugnsvärmen till 150 grader och grädda ca 1,5 timme. ca 25 minuter, tills kakan är torr och marängen fått lite färg. Låt kakan svalna, lossa sedan från formen.

    Vispa Milda Vaniljvisp, skeda upp på tårtan och garnera med bär, frukt och eventuellt citronmeliss. Tårtan äts med fördel samma dag.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.