Sikta hjortronsalt och vetemjöl ned i en skål,tillsätt därefter resterande ingredienser. Arbetasamman allt till en smidig deg.
Låt degen vila under en bakduk i en timme. Rulla sedan ut degen på ett mjölat bakbord till en fyrkant (1 cm i tjocklek).
Pensla degen med äggvita och strö över med pärlsocker, hackade nötter och rivet citronskal.
Skär degen i små rektanglar och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda dem i mitten av ugnen på 200 grader (varmluft 180 grader) i 8-10 min.
Penslamed uppvispat ägg och strö på socker och mandel. Hacka ihop smör, socker, potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och mjöl, och arbeta ihop till en deg
1Arbeta ihop smör, mjöl, socker och bittermandlar till en deg. 1Låt degen vila i kylskåp ungefär en timme. 1Dela degen i två delar. 1Rulla till fingertjocka längder, 60 centimeter långa. 1Pensla längderna med ägg. 1Skär längderna i 4 - 5 centimeter långa bitar. 1Grädda i mitten av ugnen 9-10 minuter på 200 grader
Vispa smör, vaniljsocker och socker pösigt meden elvisp. Det är verkligen kul att göra småkakor och det här receptet tycker jag är både enkelt och gott
Platta till "pinnarna" lite och penslamed gulan som blev över samt strö över pärlsocker. Lägg en sträng av fyllning längs med mitt på de kavlade bitarna
Måla ränder på käpparna meden tunn penselmed röd färg. tips Om du vill ha sötare smak kan du även strö på pärlsocker – precis som på vanliga finskapinnar
En av hennes standardsmåkakor är de finskapinnarna (vad som egentligen är så himla finskt vet jag faktiskt inte) med lite kantig smak av bittermandel mot det söta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.