Finska pinnar med en twist
Milda.se
Milda.se

Finska pinnar med en twist

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0,5 tsk hjortronsalt
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 st äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 300 g Milda mat- och bakmargarin
  • 1 st rivet skal från citron
  • äggvita
  • pärlsocker
  • hackade nötter
  • rivet citronskal

Beskrivning

    Sikta hjortronsalt och vetemjöl ned i en skål,tillsätt därefter resterande ingredienser. Arbetasamman allt till en smidig deg.

    Låt degen vila under en bakduk i en timme. Rulla sedan ut degen på ett mjölat bakbord till en fyrkant (1 cm i tjocklek).

    Pensla degen med äggvita och strö över med pärlsocker, hackade nötter och rivet citronskal.

    Skär degen i små rektanglar och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda dem i mitten av ugnen på 200 grader (varmluft 180 grader) i 8-10 min.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.