Värm ugnen till 175°C. Rör margarin, socker, vaniljsocker och sirap ljust och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör in blandningen i smeten.
Forma degen till 3 eller 4 fingertjocka längder, lika långa som plåten. Lägg längderna på smord eller bakplåtspapperklädd plåt. Platta till dem med en gaffel så att det bildas längsgående ränder.
Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 minuter. Skär kakorna i raka eller sneda bitar medan de är varma.
Förvaring: Hållbara i burk 10-14 dagar eller i frysen ca 6 månader.
Alltså hörni dessa kolakakor. Kom hem från jobbet idag runt halv fem och fick den brillianta idén att baka kolakakor som nog är den enda snittkakan jag någonsin gillat
Provade baka denna galet goda kaka häromdagen. En söt, seg och knäckig kondisbit som bara är försvinnande god till kaffet, helst så kall som möjligt dessutom
Smula ner jästen i en bunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig. Mosa potatisarna och rör ner dem tillsammans med vatten, salt och det mesta av mjölet
lördag, den 19 augusti 2017, kl. 18. 22. Kolakakor å chokladkakor. Hej min vän,. Hur hänger din lördagshatt. Vi har nyss slängt oss i soffan efter en rätt lång dag fylld av städ, tvätt, hemmafix, bakning å firande av Milians gudpappa Jonas
Kärt barn har många namn. ). Igår bakade jag denna klassiker kolakakan. Bakade även jättegoda brownies, men det receptet finns redan i kategorin Brownies och kladdkakor
Jag kommer bjuda på ett mer ingående inlägg om allt det nya någon annan dag, för dagens inlägg tänkte jag tillägna kolakakor och Ramlösa Kvarn's nya mjöler
Klassiska kolakakor, hur gott är inte det. Här är receptet jag brukar följa på kolakakor. Ibland tar jag även ut svängarna och smaksätter kakorna, kolakakor med daim är till exempel supergott
Igår bakade jag sååå goda kolakakor. Hej min vän. Hur har din vecka börjat. Hos oss är det full rulle. två "jobbare" som Milian säger är här å spacklar, målar å så småningom tapetserar vårt vardagsrum
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.