Marsipantrianglar
Milda.se
Milda.se

Marsipantrianglar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g Milda mat- och bakmargarin
  • 250 g marsipan
  • 1 st ägg
  • smält choklad till dekoration

Beskrivning

    Tärna margarin i en skål, tillsätt mjöl och socker. Smula degen med fingrarna tills den får en grynig konsistens.

    Forma degen till en kula. Paketera degen i plastfilm och ställ in i kyl i 30 min. Du har nu en smördeg.

    Rulla ut degen tunnt emellan två ark bakplåtspapper till en rektangel som är 10 cm bred på kortsidan.

    Rulla marsipanen till en stång och lägg den ovanpå smördegen. Rulla smördegen runt marsipanstången och snitta degen i trekantiga bitar.

    Lägg de trekantiga bitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda dem i mitten av ugnen i ca: 10 min på 200 grader (varmluft 180 grader)

    När kakorna har kallnat kan du doppa dem i den smälta chokladen. Lägg dem på ett ark bakplåtspapper och låt chokladen stelna ordentligt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.