Chili con Carne à la Milda
Milda.se
Milda.se

Chili con Carne à la Milda

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g nötfärs
  • 3/4 dl vatten
  • 1 burk   krossade tomater (400 gr)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk chilipulver
  • 2 burkar   vita bönor
  • naturella (400 gr)
  • 2 gula lökar
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 msk Knorr flytande oxfond
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 röd paprika
  • 2 msk Milda flytande margarin

Beskrivning

    Skala och hacka löken.

    Häll Milda i en kall vid gryta och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.

    Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvinner - lägg i köttfärsen. Bryn den smulig genom att röra den jämnt.

    Lägg i löken och låt den fräsa med mot slutet. Rör ner tomatpurén.

    Tillsätt krossad tomat, vatten, fond, pressad vitlök, salt, svartpeppar och chilipulver. Koka under lock på svag värme ca 15 minuter.

    Dela, kärna ur paprikan och strimla den. Tillsätt paprikan. Sila av spadet från bönorna och rör ner dem i grytan. Låt grytan småkoka ett par minuter. Smaka av med salt och kryddor.

    Servera med ett mustigt bröd och en sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.