Rör ut jästen i 37°C varmt vatten. Tillsätt i margarin, salt, anis och vetemjöl, lite taget. Knåda degen smidig. Låt degen jäsa ca 30 minuter övertäckt.
Sätt ugnen på 200°C. Dela degen i 6 delar. Forma till bollar som kavlas ut med lätt hand till tjocka rundlar, ca 1 cm tjocka. Lägg bröden på bakplåtspapper klädd plåt. Platta till dem lite med handen. Skär ett kryss i mitten med en vass kniv halvvägs genom degen. Låt bröden jäsa ca 20 minuter under bakduk.
Pensla dem med vatten och strö på anisfrön. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Anisbröd eller Pitepojkar, ett måste på Norrbottningens Julbord, i allafall så var det så när jag växte upp, då stod Mor & Far tillsammans i köket och friterade dessa godingar
Lägg försiktigt ner en bit bröd eller deg från anisbröden för att kontrollera värmen. Fritera ett par anisbröd åt gången, beroende på hur stor kastrull du har
Är det något som påminner mig om julen så är det Anisbröd eller ”Pitepojkar” som de också kallas. Detta härliga fikabröd brukade mormor alltid baka och väcker många minne
Anisbröd. Det här anisbrödet är grymt gott med philadelphia, ost, gurka och örtsalt på. Jag brukar mest baka snabb jäsfria limpor för att jag tycker det är så tråkigt med jäsning
Anisbröd kallas de för det mesta, men ibland kallas de för Pitepojkar eller som hos oss, Anisgrisar. Jag och syrran bestämde oss för att julbaka tillsammans i år, så förra veckan bakade vi anisgrisar, rimbobullar, mandelmusslor, spröda kanelkakor och chokladrutor med blåbär
n", eller möjligen Anisbröd emellanåt, jag visste inte ens att de hette just "Pitepojkar". Nu gick jag aldrig på dagis då jag var liten, men liten har jag ju varit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.