Anisbröd
Milda.se
Milda.se

Anisbröd

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • ½ dl Milda flytande margarin
  • (eller 50 gr Milda Mat & Bakmargarin i folie)
  • 1½ tsk salt
  • 3 tsk anisfrön
  • stötta
  • 13 dl vetemjöl special (800 gr)
  • vatten till pensling
  • anisfrön
  • hela

Beskrivning

    Rör ut jästen i 37°C varmt vatten. Tillsätt i margarin, salt, anis och vetemjöl, lite taget. Knåda degen smidig. Låt degen jäsa ca 30 minuter övertäckt.

    Sätt ugnen på 200°C. Dela degen i 6 delar. Forma till bollar som kavlas ut med lätt hand till tjocka rundlar, ca 1 cm tjocka. Lägg bröden på bakplåtspapper klädd plåt. Platta till dem lite med handen. Skär ett kryss i mitten med en vass kniv halvvägs genom degen. Låt bröden jäsa ca 20 minuter under bakduk.

    Pensla dem med vatten och strö på anisfrön. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 25 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.