De här bullarna är en hemmagjord variant av butikernas bake-off bullar. Man tar fram ogräddade bullar ur frysen och kan på ett enkelt sätt servera nybakat till t ex frukost. Det känns lyxigt att kunna på bjuda på nybakat.
Värm vattnet till 37°C. Smula jästen i en bunke, rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, socker, salt, mjöl och margarin. Arbeta degen i maskin 7-8 minuter eller för hand 12-15 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i bunken i 90 minuter. Buffa ner degen var 30:e minut, detta ger ett mer smakrikt bröd.
Ta upp degen och forma till runda eller ovala bullar. Klipp ev. dekorativa snitt med en sax. Lägg bullarna på plåtar. Ställ in i frysen. När bullarna frysts in, förpacka dem i plastpåsar och förvara i frysen.
Vid gräddning: Sätt ugnen på 250°C. Ta fram bullarna ur frysen. Lägg dem med gott avstånd på en bakpappersklädd plåt, de jäser ordentligt i ugnen. Man kan också lägga bullarna tillsammans i en rund krans, det ser väldigt dekorativt ut och var och en bryter sig en bulle.
Sätt in bullarna i mitten av ugnen, sänk värmen till 225°C och grädda dem i 10-12 minuter. Låt bullarna svalna på galler.
De här bullarna är en hemmagjordvariantavbutikernasbake-offbullar. Mantarframogräddadebullar ur frysen och kan på ett enkelt sätt serveranybakat till t ex frukost
Forma till släta, rundabullar. Smula ner jästen i en bunke. Smält margarin/smör. Penslabullarna med det uppvispade ägget och strö på sesamfrönaltvallmofrö
Älskarmannutella då måste manbakadessasaftiga och godabullar. En liten burk Nutella (ungefär). Smält smör, och häll mjölken i sammakastrull och värm upp till fingervarmt
Bullar till fikat är en riktig klassiker. De som blev över lajag i frysen och de varnästalikagoda, när jag åt av dem upptinade i mikron och lite ljumna
Pensla med ägget. Lös upp jästen i vattnet. valfritt. Blanda i övriga ingredienser och låt jäsa i 30 minuter. Forma degen till bullar och jäs i ytterligare 30 minuter. Grädda i 200-225 grader i ca 10 minuter. 5 dl vatten (37 grader). 1 tsk salt. 1 msk brödkrydda (valfritt). 1 dl farinsocker. 1 1/2 l mjöl (se kommentar)
Jagkan inte riktigt bestämma mig vilken slagscheesecakejag tycker om mest, frusen cheesecake, ”vanlig” cheesecake som bakas eller cheesecake som får stelna i kylskåp (så kallad ”no bake”)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.