2 msk
Milda flytande margarin (eller Milda Mat & Bakmargarin)
2 tsk
salt
1 dl
kruskakli
120 g
grovt matbrödsmjöl
350 g
specialvetemjöl
Beskrivning
Koka vete- och rågkross i hälften av vattnet tills det blir mjukt, ca 5 minuter. Häll i resten av vattnet och låt krossblandningen svalna till fingervarmt, 37°C.
Häll blandningen i en 3-liters degbunke. Smula i jästen. Rör tills den har löst sig helt.
Blanda i matfett, salt, kruskakli, matbrödsmjöl och vetemjöl. Spara ca 1/2 dl till utbakningen.
Arbeta degen för hand 8-10 minuter eller i matberedare 1/2-1 minut. Degen ska bli smidig och släppa degbunkens kanter.
Strö över lite vetemjöl och låt degen jäsa övertäckt med plastfolie ca 40 minuter.
Sätt ugnen på 225°C.
Lägg upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 bitar. Låt degbitarna vila någon minut så att spänningen släpper i degen. Rulla varje degbit till en längd och dela i ca 10 bitar. Forma bitarna till runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs bullarna under bakduk ca 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
Dessa bullar gjorde jag till frukost idag. Cranksbullar 6 bullar 1½ dl filmjölk 3% 25 g jäst ½ tsk salt 1/4 dl rapsolja ½ dl rågflingor Ca 3½ dl grahamsmjöl 1. Dela rullen i 6 delar, rulla till bullar & lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda bullarna i mitten av ugnen ca 8 min i 225-250 grader. 6 bullar
Det finns många varianter på just "Cranksbullar", just det här innehåller enbart grahamsmjöl, men trots det så smular det inte så mycket som grahamsbröd ibland kan tendera att göra
Dessa bullar är kalljästa, det gör att de blir lite wienerbrödsaktiga. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar
Bullar till fikat är en riktig klassiker. De kan varieras på många olika sätt både när det gäller smak och utseende, allt från släta bullar till snurror, knutar mm
favoritbullar. Gugges vanilj bullar fyllda och formade med kärlek. Vill du göra hjärtformade bullar som jag gjorde denna gången så rulla degen från ena långsidan mot mitten, och lika från andra hållet
Ett riktigt gott recept på solskens bullar. Pensla bullarna med smält smör och rulla dem i strösocker. Låt bullarna jäsa under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i 30 min. Låt bullarna jäsa i 10 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i 5–7 min
kanelbullar,. vaniljbullar,. Äppelbullar. Bakade lite olika bullar i dag. Pensla de avsvalnade bullarna med smält smör och rulla/doppa dem i strösocker
Min dotter älskar bullar, vanliga hederliga kanelbullar. Här är ett riktigt gott recept med en variant där jag har blandat kanel och kardemumma i bullarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.