Cranks bullar
Milda.se
Milda.se

Cranks bullar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl vetekross
  • 1 dl rågkross
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 msk Milda flytande margarin (eller Milda Mat & Bakmargarin)
  • 2 tsk salt
  • 1 dl kruskakli
  • 120 g grovt matbrödsmjöl
  • 350 g specialvetemjöl

Beskrivning

    Koka vete- och rågkross i hälften av vattnet tills det blir mjukt, ca 5 minuter. Häll i resten av vattnet och låt krossblandningen svalna till fingervarmt, 37°C.

    Häll blandningen i en 3-liters degbunke. Smula i jästen. Rör tills den har löst sig helt.

    Blanda i matfett, salt, kruskakli, matbrödsmjöl och vetemjöl. Spara ca 1/2 dl till utbakningen.

    Arbeta degen för hand 8-10 minuter eller i matberedare 1/2-1 minut. Degen ska bli smidig och släppa degbunkens kanter.

    Strö över lite vetemjöl och låt degen jäsa övertäckt med plastfolie ca 40 minuter.

    Sätt ugnen på 225°C.

    Lägg upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 bitar. Låt degbitarna vila någon minut så att spänningen släpper i degen. Rulla varje degbit till en längd och dela i ca 10 bitar. Forma bitarna till runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Jäs bullarna under bakduk ca 30 minuter.

    Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.