Chokladtryffel
Milda.se
Milda.se

Chokladtryffel

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1½ dl Milda mat & visp
  • 1 msk snabbkaffe
  • 3 stjärnanis
  • 250 g hackad mörk choklad
  • kakaopulver

Beskrivning

    Koka upp grädden tillsammans med kaffepulvret och stjärnanisen. Låt det sedan dra i 20 minuter under lock.

    Koka upp blandningen igen och sila den.

    Lägg den hackade chokladen i en skål över en kastrull med hett vatten. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills den smält.

    Kyl och låt mogna några timmar eller gärna över natten.

    Forma små fina tryfflar. Låt stå kallt i kylen ca 30 minuter. Rulla eller vänd tryfflarna i kakopulver. Eller doppa tryffeln i smält choklad om du vill ha det i stället för kakaopulver. Förvara i kylskåp.

    Tryfflar kallas så för när de pudrats med kakao liknar de små jordiga tryffelsvampar. Tryffel görs av 'ganache', en chokladkräm-fyllning av choklad och grädde, överdragen av ett tunt lager 60-70% mörk choklad och sedan pudrad med kakao. En fin tryffel ska vara handgjord, höljet ska knastra när man äter och innanmätet ska vara mjukt och krämigt!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.