Läskig halloweentårta
Milda.se
Milda.se

Läskig halloweentårta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 275 g Milda mat-och bakmargarin
  • 5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 dl kakao
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 75 dl kokande varmt vatten
  • 250 g Milda mat- och bakmargarin
  • 50 g slät aprikosmarmelad
  • 8 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • mjölk till att mjuka upp glasyren med
  • orange karamellfärg

Beskrivning

    Sätt ugnen på 180 grader C. Smörj och mjöla 3 springformar.

    Vispa äggvitorna till hårt skum.

    Vispa samman äggulor, margarin, socker och vaniljsocker.

    Blanda de torra ingredienserna och skikta ned dem i äggulesmeten och häll på vattnet. Blanda väl.

    Rör ned äggviteskummet försiktigt i smeten.

    Häll upp lika delar av smeten i formarna. Knacka försiktigt på kanterna runt om kakformen för att undvika att det bildas stora luftbubblor.

    Grädda kakorna i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Känn efter med en provsticka att kakan är klar. Är provstickan torr, då är kakan klar.

    Låt kakorna svalna på galler.

    Glasyr: Vispa upp margarinet, så att de får en ljus färg. Tillsätt marmelanden och vispa ordentligt. Tillsätt florsocker, lite i taget, under fortsatt vispning tills glasyren tjocknar. Häll i vaniljsockret och späd med mjölk till smidig konsistens. Tillsätt karamellfärgen och dekorera tårtan när kakorna har svalnat helt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.