Sätt ugnen på 200°C. Smörj och mjöla en rund bakform med avtagbara kanter (26 cm), fördela de hackade nötterna i botten.
Smält choklad och margarin i en kastrull på låg värme.
Vispa under tiden ägg och socker poröst.
Blanda vetemjöl och bakpulver.
Rör ner den smälta chokladblandningen i äggsmeten. Sikta sedan ner mjölblandningen och rör om väl till en slät smet.
Fyll formen och grädda näst längst ner i ugnen 15-18 minuter. Efter 15 minuter är kakan kladdig och efter 18 minuter lite fastare. Låt svalna.
Smält chokladen till glasyren i vattenbad eller i micron, rör samman med vaniljvisp till en slät smet och tillsätt sedan lite färskpressad apelsinsaft, smaka av till lagom apelsinsmak. Ställ kallt och låt stelna innan du breder ut glasyren på kakan.
Serveringsförslag: Blanda 200 g halvtinade jordgubbar med 2 msk florsocker till en bärsås och servera till kakan tillsammans med Carte d’Or vaniljglass. Tips: Använd glasyren till att dekorera olika typer av kakor, den är också supergod som chokladkräm till frukt och bär.
Lyxigkladdkaka. Kladdkakan satt som en smäck till Andra chansen igår. Nougatsåsen hade jag kunnat ha med mig varje dag och trycka i mig när jag känner mig låg
Receptet kommer från Fridas bakblogg Lyxigkladdkaka. 250 g mjölkchoklad (jag tog den med jordgubbscrisp). Börja med att sätta ugnen på 160°C och klä en långpanna (30×30 cm) med bakplåtspapper. 250 g mjölkchoklad (jag tog den med jordgubbscrisp)
Perfekt med en liten bit till kaffet efter maten. Tillsätt mjöl + vaniljsocker och rör i försiktigt, häll sedan i smörblandningen och de grovhackade nötterna
Vill du lyxa till det ytterligare så servera kladdkakanmed lättvispad grädde och hallongrädde. Detta kan vara det godaste receptet någonsin på kladdkaka
Under tiden innan du gör detta börja då med att bryta chokladen i småbitar och ställ den senare över ett vattenbad på låg värme så chokladen hinner smälta
Kräftskivan förra helgen med barnen, partners och kompisar gick äntligen av stapel och till efterrätt fick det bli en lyxigare variant av kladdkaka, i långpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.