O'hoj vilken Cheesecake
Milda.se
Milda.se

O'hoj vilken Cheesecake

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 Digestivekex
  • 100 g Milda mat- och bakmargarin
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 800 g Crème Bonjour Naturell
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 tsk salt
  • 5 citron
  • saft och skal
  • 1 Milda mat & visp 26 % alt 1 Milda visp 20%
  • 5 dl florsocker
  • gärna smaksatt med choklad
  • 5 msk O´hoj Chokladsås
  • ev två droppar pepparmyntsolja
  • Riven choklad
  • Färska bär

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200 grader. Smält Milda mat- och bakmargarin och krossa kexen grovt i en matberedare. Häll i det smälta margarinet och kör till en smulig deg. Tryck ut blandningen i en ugnsfast form med löstagbar kant, täck enbart botten. Grädda i ugnen i ca 8-10 min.

    Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt Crème Bonjour Naturell och fortsätt vispa lite till. Sänk värmen till 175 grader. Skölj citronen och riv citronskal. Blanda i skal, juice och salt i fyllningen. Häll fyllningen i formen och grädda i ca 45-60 min. Tänk på att den kan se lite lös ut men att den stelnar när den kallnar. Låt svalna innan toppingen läggs på.

    Vispa ihop Milda mat & visp 26%, florsocker, O´hoj Chokladsås och ev lite pepparmyntsolja. Spritsa på toppen av kakan. Garnera gärna med riven choklad och färska bär.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.