1.Pajdeg: Skär margarinet i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med vetemjöl. Finfördela margarinet och mjölet till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Vira in pajdegen i plastfolie och låt den vila kallt i 1 timme.
2.Sätt ugnen på 200°C.
3.Kavla eller tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och nagga degen med en gaffel.
4.Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter
5.Skölj och skrubba citronen, riv det yttersta gula skalet på ett rivjärn
6.Blanda ihop kokos, socker, farinsocker och finrivet citronskal i en skål. Strö ut 1/3 av blandningen i pajskalet.
7.Skölj och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och lägg i pajskalet.
8.Strö resten av kokosblandningen över äpplena. Grädda pajen mitt i ugnen i 20 - 25 minuter. Servera pajen ljummen eller kall med luftigt vispad vaniljvisp.
Blanda kokosenmed vaniljsocker och kanel. Kokosoljan är ganska fast i konsistensen, men ställ den i en skål med varmt vatten så blir den snabbt flytande
Idag har jag bakat den här annorlunda äppelpajen till jobbets kursdeltagare. Jobba snabbt ihop smör, socker, mjöl och bakpulver till pajdegen, gärna med maskin
Den här pajen påminner om den goda ananaspajen som jag brukar göra, med skillnaden att den här pajen innehåller äpplen, kardemumma ochcitron i en fräsch och oemotståndlig kombination
Men problem är till för att lösas så med hjälp av lite glasyr, kokosoch färska jordgubbar dekorerade jag över fadäsen och kakan ser lika underbart god och härlig som den faktiskt är
Saftiga, fluffiga och fräscha pannkakor med en fin men ändå mild smak av kokosochcitron. Jag hade lite kokosmjölk hemma och blev sugen på att göra pannkakor som var lite friska och "lätta" i ochmed att det kändes så vårigt ute idag
Tårta - kokos, citron, bär, choklad, vanilj typ. (Gluten- och sockerfri. rivet citronskal. Det är verkligen en riktig smarrig tårta som funkar till alla slags kalas och bjudningar och man kan ändra smakerna på de olika lagrena efter säsong och på så vis få en helt ny tårta men ändå en likadan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.