Ställ ut 10-12 muffinsformar på en plåt eller klä 6-8 runda ugnsformar (ca 1,2 dl) med bakplåtspapper.
Vispa margarin och socker poröst med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
Skeda eller spritsa ner smeten i formarna.
Tryck ner de hackade chokladbitarna lätt, cirka en halv matsked per muffin och grädda i mitten av ugnen 15 minuter. Känn efter med en provsticka att muffinsen är klara. Är stickan torr är de färdiga.
Värm mjölken fingervarm, 37°C. Smula ner jästen i en degbunke som rymmer ca 3 liter. Häll över lite av den ljumna degvätskan och rör tills jästen löst sig helt
Får det lov att vara en chokladmuffins. Chokladmuffinsen är fantastiskt goda men väldigt mastiga. CHOKLADMUFFINS (LCHF)12 st4 ägg1,5 dl vispgrädde0,5 tsk äkta vaniljpulver200 g osaltat smör200 g mörk choklad (jag använde 86%)Gör så här
Igår kväll bakade vi dessa supergoda chokladmuffins. När chokladmuffinsen är klar sjunker de ihop en aning och det blir som en liten grop i varje muffins, det gör ingenting, de ska vara så
Ugnen. 180 grader. ca 12-15min. ca 10 mellan stora muffinsar. 1. vispa ägg och socker pösigt i en bunke. 2. rör sedan ner alla torra ingredienserna utom filmjöl, smör och chokladen
I förrgår visade jag er en kladdkaka med avokado och utan ägg, och jag testar vidare med att baka bakverk i samma anda och gjorde därmed äggfria chokladmuffins
Ibland blir jag så otroligt sugen på choklad, jag har alltid varit sådan tror jag men jag är faktiskt glad att det är just choklad och inte segaråttor jag går och längtar efter
Ett av de bakverk som jag har hunnit svänga ihop under veckan är dessa chokladmuffins med ett slags seg chokladsmul/chokladtopping med fibersirap som bas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.