Sätt ugnen på 200°C. Klä en ugnslångpanna, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
Smält margarin och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta margarinet och mjölk.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner mjölblandningen i smeten. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i långpannan. Grädda näst längst ner i ugnen 20-25 minuter. Känn efter med en provsticka att kakan är klar. Är stickan torr är kakan färdig.
Smält margarin till glasyren och blanda med övriga ingredienser. Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Strö kokosflingor eller strössel.
Tips: Kokosflingorna kan till exempel bytas mot strössel eller daimkulor och vill man inte ha kaffesmak kan kaffet ersättas med vatten.
Värm mjölken fingervarm, 37°C. Smula ner jästen i en degbunke som rymmer ca 3 liter. Häll över lite av den ljumna degvätskan och rör tills jästen löst sig helt
En raw version på mockarutor kan man säga. Här kommer ett recept på choklad/kokos-bars. Perfekt som energi när det saknas, eller som nyttigt godis när sötsuget dyker upp
Vispa ihop de torra ingredienserna och se till att de blandar sig väl. Smält margarin och tillsätt det tillsammans med sojagrädde och sojamjölk till de torra ingredienserna
Vem vill ha tunna och torra mockarutor, inte jag. Kan hända att mockarutor inte är så "inne" idag, men ha en kalas och du märker vad som försvinner först
Jag har inte ätit mockarutor på flera år. När jag äter mockarutor tänker jag på högstadietiden då vårt elevcafé i skolan sålde mockarutor och berlinermunkar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.