Pannkakor med nougat och hallonsås
Milda.se
Milda.se

Pannkakor med nougat och hallonsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk Milda flytande margarin + till stekning
  • 200 +200 g hallon
  • 1 msk florsocker
  • 50 g nougat
  • grovt riven
  • 50 g mandelmassa
  • grovt riven
  • 5 dl grovt hackade hasselnötter

Beskrivning

    Mixa 200 g hallon och florsocker till en slät sås.

    Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa så smeten blir jämn. Häll i resten av mjölken och knäck i äggen. Rör i Milda i smeten. Lät gärna smeten stå och svälla ca 30 minuter.

    Häll Milda flytande margarin i en stekpanna eller pannkakslagg och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Häll i ett tunt lager smet i pannan när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Sänk värmen. Vänd pannkakorna när smeten stelnat och färgen på pannkakorna är gulbruna. Rör om i smeten då och då så att inte mjölet sjunker till botten.

    Servera pannkakorna med hallon, hallonsås, hasselnötter, nougat och mandelmassa.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.