Krydda hela köttbiten med salt och svartpeppar. Lägg köttet i en ugnssäker form eller liten långpanna.
Placera ugnsgallret i nedre delen av ugnen och sätt in steken. När stektermometern visar 65°C, är rostbiffen lätt rosa inuti.
Ta ut rostbiffen och svep in den i aluminiumfolie. Om den ska skäras upp varm kan du låta den stå ca 15 minuter. Annars låter du den kallna i folien, så den blir lättare att skära.
Använd en vass kniv och skär köttet i jämna skivor rakt över muskeltrådarna. Varmt kött skär man i ca 1/2 cm tjocka skivor och kallt kött som rostbiff kan du skära i tunnare skivor.
Ta vara på skyn. Vispa ur formen med ca 1 dl kallt vatten och späd ytterligare med vatten till 4 dl köttsky. Koka upp sky, rödvin, tomatpuré och buljong i en liten kastrull. Blanda potatismjölet med vatten och häll i redningen under omrörning och låt såsten koka upp. Smaka av med svartpeppar och timjan.
Servera varm rostbiff med klyftpotatis eller hasselbackspotatis, rödvinssås, stekt hel lök, lättkokta morötter och broccoli.
Servera rostbiffen varm eller kall med tex en potatisgratäng, pickles och en sallad.
Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Mmm, den här lördagen blev det riktigt gott, nämligen, marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris och till det en rotfruktsgratäng
Fransk rostbiff. Engelsk rostbiff. Skär sedan upp rostbiffen antingen ljummen eller kall. När rostbiffen är kall är det lättare att skära tunna skivor och det rinner mindre köttsaft
Rostbiff är en favorit som är lika god att serveras kall som varm. 10 portioner rostbiff. 1,5 kg rostbiff (2-2,5 kg funkar också). Eventuellt stektråd om köttbiten är ojämn i storleken 10 portioner rostbiff. 1,5 kg rostbiff (2-2,5 kg funkar också)
Lägg lergrytan i ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vänd rostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g)
En enkel middag på färdigköpt Rostbiff med en currydoftande Dansk Remoulad. Rostbiff med Remouladsås är ett av de goda påläggen på Danska Smørrebrød
Rostbiff 1,5-2 kgSalt,pepparSmör att bryna i1 köttbuljongtärning1 dl rödvinsparrisredning2 msk maizena4 msk ljummet vattenlökringar1 gul lök0,5 dl vetemjöl0,5-1 dl vitt vin0,5 dl vattenen nypa sockermatolja att fritera isaltKöttetSätt ugnen på 175 graderPutsa köttet om det finns mycket senor. Under denna tid hinner det bli 2-3 grader mer så slut temperaturen blir runt65-67 grader och rostbiffen blir rosa/röd
Skiva rostbiffen riktigt tunnt, helst med skärmaskin och lägg upp den på. Idag tänkte jag tipsa om det här goda älgreceptet, som passar perfekt på en buffé eller som ensamrätt ihop med neutrala tillbehör
Krydda rostbiffen med salt och peppar. Rostbiff. (Vill du ha rostbiffen mer röd tar du ut den vid ca 55°, vill du bara ha den lätt rosa tar du ut den vid 65°). 1 ½ kg rostbiff
I alla fall så både räckte det och blev över av denna örtstekta rostbiff. Brukar servera hasselbackspotatis till ugnsstekt rostbiff, men det har blivit hasselbackspotatis en hel del i höst/vinter så det fick bli dillrostad potatis denna gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.