Italienskt ris med mandel
Milda.se
Milda.se

Italienskt ris med mandel

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 1 stor morot
  • 3 msk Milda Culinesse
  • 3 dl ris
  • 6 dl vatten
  • 2 msk flytande konc kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 100 g sötmandel
  • 1 liten röd paprika
  • 1 liten squash
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt

Beskrivning

    Skala och hacka löken. Skala moroten och skär den i små tärningar.

    Häll 2 msk Milda Culinesse i en kall tjockbottnad kastrull. Ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När margarinet slutat bubbla – lägg i rotsakerna och låt dem fräsa några minuter.

    Tillsätt sedan riset och låt det fräsa med en kort stund. Häll på vatten och buljong. Koka under lock på svag värme ca 20 minuter.

    Skålla, skala och strimla mandeln. Rosta den under omrörning i torr stekpanna.

    Skölj, kärna ur och skär paprikan i fina tärningar. Strimla squashen och skär sellerin i tunna skivor.

    Mjukfräs grönsakerna i resten av Milda Culinesse på svag värme och pressa i vitlöken. Krydda.

    Blanda ner grönsaksfräset och mandeln i det kokta riset.

    Servera riset till stekt kyckling. Rätten kan också serveras som ensamrätt med tomater, sallad, riven parmesanost och ett mustigt bröd.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.