Svampsoppa med ädelost
Milda.se
Milda.se

Svampsoppa med ädelost

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g färsk svamp
  • 1 st gul lök
  • ½ dl Milda flytande margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 msk koncenterad kycklingbuljong
  • 7½ dl vatten
  • 2½ dl Milda Mini Mat
  • 1 tsk kapris
  • 50 g ädelost
  • ½ st citron
  • saften av
  • cayennepeppar
  • ½ dl portvin
  • salt

Beskrivning

    Sköj och ansa svampen. Förkoka den i en panna utan fett tills allt vatten avdunstat. Ta bort några fina svampar till serveringen.

    Hacka den gula löken. Stek svamp och lök mjuka i margarin. Pudra över vetemjöl, tillsätt vattnet, kycklingbuljong och Milda Mini Mat. Låt sjuda 5 minuter.

    Kör soppan i en mixer tillsammans med kapris och ädelost.

    Häll tillbaka soppan i grytan, låt koka upp och smaka av med citronsaft, cayennepeppar, portvin och salt.

    Fördela de sparade svamparna i varma sopptallrikar. Ös upp soppan och garnera med lite färska örter, tex. basilika eller timjan

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.