Milda.se
Fina fisken

Fina fisken

Laga fina fisken ikväll!
Pocherad fisk med örtsås och potatis

Pocherad fisk med örtsås och potatis

Sänk värmen och lägg i fisken. Ta upp fisken försiktigt och håll den varm under folie. Fördela fisken i 4 djupa tallrikar, häll över såsen och toppa med färska örter
Lax i ugn

Lax i ugn

Sätt ugnen på 175°C. Fräs fänkål, schalottenlök och vitlök i flytande Milda i en gryta i ca 1 minut. Slå över vatten och Milda Mat och tillsätt fiskbuljongen
Gratäng Bohus

Gratäng Bohus

Spritsa eller klicka potatismoset runt fisken. Häll såsen över fisken och till sist den rivna osten. Gör lite fastare potatismos genom att använda mindre mängd mjölk
Lätt fisk i ugn

Lätt fisk i ugn

Halvtina fisken om den varit fryst, skär den lite på snedden i bitar och lägg den i en smord ugnssäker form, salta
Lax med Hollandaisesås

Lax med Hollandaisesås

Rensa och skölj fisken. Mät fiskens tjocklek över ryggen för att beräkna koktiden. Lägg ner fisken hel, helst på ett galler i en fiskgryta, så är det lättare att ta upp den då den är kokt
Lax med rotfrukter

Lax med rotfrukter

Sätt ugnen på 200°C. Skala rotfrukterna och skär dem i sockerbitsstora tärningar. Skala och klyfta rödlöken
Spätta Anglaise

Spätta Anglaise

När matfettet tystnat och blivit svagt brynt – lägg i fisken och stek den ca 2 minuter på varje sida
Ansjovisrulle

Ansjovisrulle

Smält margarinet i en kastrull, rör ned mjöl och späd med mjölk och Milda Mat. Koka såsen, som blir ganska tjock, någon minut
Stekt rödspätta

Stekt rödspätta

När matfettet tystnat och blivit mycket svagt brynt – lägg i fisken med den flådda sidan nedåt. Använd en tillräckligt stor stekspade när du vänder fisken – och gör det bara en gång, så håller sig fisken hel och fin
Torsk med champinjoner

Torsk med champinjoner

Fördela lök- och svampblandningen över fisken och häll Milda Mat runt om. Grädda fisken i mitten av ugnen ca 30 minuter
Spätta persillade

Spätta persillade

Låt lagen rinna av från räkorna och fördela dem över fisken. Ansa, snitta, skölj och skiva purjolöken. Fräs purjolöken i matfett ett par minuter utan att den tar färg i en traktörpanna
Torsk med lax och gräslök

Torsk med lax och gräslök

Salta och peppra över fisken. Häll blandningen över fisken. Sätt ugnen på 225°C. Lägg fiskfiléerna dubbelvikta i en smord ugnssäker form
Asiatisk laxburgare

Asiatisk laxburgare

Kör den grovt tärnade laxen med salt, svartpeppar, Fond du Chef och äggvita i matberedaren till en slät puré
Laxlåda

Laxlåda

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Värm ugnen till 200°C. Strimla laxen och den tvättade purjolöken
Lax med grönsaker

Lax med grönsaker

Sätt ugnen på 175 grader C. Lägg laxen i en ugnsfast form, salta lite på laxen. Ställ in laxen i ugnen ca 10-15 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 52-55 grader
Lutfisk

Lutfisk

Lägg fisken med skinnet nedåt i formen. Häll av det spad som bildats under bakningen av fisken och servera
Laxbakelse

Laxbakelse

Mosa den kokta laxen. Tag undan 12 -15 räkor och hacka resten. Rör ihop mosad lax, räkor och lök med hälften av färskosten
Laxfile i ugn med grönsaker

Laxfile i ugn med grönsaker

Sätt ugnen på 175 grader C. Smörj en ugnsfast form med flytande margarin. Lägg i grönsakerna, häll på sweet chili såsen och den pressade vitlöken
Laxfrestelse

Laxfrestelse

Sätt ugnen på 190°C. Skala potatisen och skiva dem i 4-5 mm tjocka skivor. Skär skivorna i 4-5 mm breda strimlor
Stekt lax med bulgursallad

Stekt lax med bulgursallad

Lägg i fisken och sänk temperaturen. Halvera citronen och stek ytan gyllene i Milda Kockens val, pressa över fisken
Paella

Paella

Dela kycklingen i åtta bitar. Häll 2 msk Milda i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget
Johannas favoritfisk

Johannas favoritfisk

Fisken ska vara så pass tinad att det går att skära i den. Slå det över fisken. Värm ugnen till 225°C. Smörj en ugnssäker form med margarin och strö över lite vetemjöl