Sänk värmen och lägg i fisken. Ta upp fisken försiktigt och håll den varm under folie. Fördela fisken i 4 djupa tallrikar, häll över såsen och toppa med färska örter
Sätt ugnen på 175°C. Fräs fänkål, schalottenlök och vitlök i flytande Milda i en gryta i ca 1 minut. Slå över vatten och Milda Mat och tillsätt fiskbuljongen
Spritsa eller klicka potatismoset runt fisken. Häll såsen över fisken och till sist den rivna osten. Gör lite fastare potatismos genom att använda mindre mängd mjölk
Rensa och skölj fisken. Mät fiskens tjocklek över ryggen för att beräkna koktiden. Lägg ner fisken hel, helst på ett galler i en fiskgryta, så är det lättare att ta upp den då den är kokt
När matfettet tystnat och blivit mycket svagt brynt – lägg i fisken med den flådda sidan nedåt. Använd en tillräckligt stor stekspade när du vänder fisken – och gör det bara en gång, så håller sig fisken hel och fin
Låt lagen rinna av från räkorna och fördela dem över fisken. Ansa, snitta, skölj och skiva purjolöken. Fräs purjolöken i matfett ett par minuter utan att den tar färg i en traktörpanna
Sätt ugnen på 175 grader C. Lägg laxen i en ugnsfast form, salta lite på laxen. Ställ in laxen i ugnen ca 10-15 minuter eller tills laxen har en innertemperatur på 52-55 grader
Fisken ska vara så pass tinad att det går att skära i den. Slå det över fisken. Värm ugnen till 225°C. Smörj en ugnssäker form med margarin och strö över lite vetemjöl