Färgglad wokgryta med torsk
Milda.se
Milda.se

Färgglad wokgryta med torsk

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Nykokt pasta enligt anvisningar på paketet.
  • 350-400 g torskfilé
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • 1-1½ msk Milda flytande margarin
  • 100 g fänkål
  • fint skivad
  • 1 rödlök
  • i tunna klyftor
  • 2 klyftor   vitlök
  • fint tärnade
  • 1 tsk Vindaloo Curry

  • 1 röd paprika
  • strimlad
  • 1 liten squash
  • i cm-tjocka halvmånar
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 1 tsk konc flytande fiskbuljong
  • ½-3/4 tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • nymalen
  • 2-3 msk dill
  • finhackad
  • 1 msk sesamfrön
  • rostade

Beskrivning

    Bena ur och dela torskfilén i bitar, ca 2 x 2 cm. Lägg dem i plastpåse och häll på citron och olivolja. Tryck ur luften och låt marinera medan grönsakerna ansas och wokas.

    Hetta upp Milda , lägg i fänkål, lök och vitlök, tillsätt curryn och fräs och några minuter.

    Tillsätt paprika och squash och fräs ytterligare 5-6 minuter. Tillsätt vin och buljong, lägg på ett lock och låt småputtra ett par minuter.

    Lägg försiktigt i fisken med marinaden och låt puttra ytterligare 5-8 minuter under lock eller tills fisken är genomkokt. Smaksätt med salt och vitpeppar, strö på dillen och låt puttra ett par minuter till under lock.

    Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna, pass upp - det sprätter omkring. Straxt innan serveringen strös sesamfröna över anrättningen.

    Servera med nykokt pasta.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.