Laxfrestelse
Milda.se
Milda.se

Laxfrestelse

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8-10 potatisar
  • medelstora (800 gr mjölig sort)
  • 2 gula lökar
  • medelstora
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 200 g skivad gravad lax
  • strimlad
  • salt & svartpeppar
  • 3 dl Milda mat & visp 26 %
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 2 msk ströbröd

Beskrivning

    Sätt ugnen på 190°C.

    Skala potatisen och skiva dem i 4-5 mm tjocka skivor. Skär skivorna i 4-5 mm breda strimlor.

    Lägg all strimlad potatis i en bunke med kallt vatten.

    Skala och skiva löken tunt.

    Stek löken i Milda flytande i stekpannan. Låt löken steka sakta tills den är guldgul och mjuk, det tar ca 3 minuter.

    Smörj en ugnssäker form generöst med margarin. Låt potatisen rinna av väl i ett durkslag. Varva potatisstrimlor, lök och lax, salta och peppra lätt. Börja och sluta med potatisstrimlor.

    Häll över Milda mat & visp, släta till ytan. Strö över ströbröd och ringla över margarin.

    Sätt in formen i nedre delen av ugnen och grädda tills potatisen är mjuk, ca 50-60 minuter. Frestelsen ska vara gyllenbrun, med mjuk och mosig konsistens. Tips: Tillaga gärna i portionsformar och grädda dem i ca 25-30 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.