Ugnsbakad lax med morot och fänkål
Milda.se
Milda.se

Ugnsbakad lax med morot och fänkål

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2½ dl Milda mat och visp 26%
  • 2½ dl Milda mat 15%
  • 1 Knorr Fond du chef Vegetable
  • ½ fänkål
  • strimlad
  • 1 morot
  • grovt riven
  • 2 citronskivor
  • 1 vitlöksklyfta
  • finriven
  • 600 g lax eller vitfisk
  • grovt skuren
  • 2½-3 dl råris
  • 1 Knorr Fond du chef vegetable

Beskrivning

    Koka upp Milda med fonden.

    Tillsätt fänkål, morot, citron och vitlök, låt sjuda i ca 3 min.

    Sätt ugnen på 200° C

    Smörj en ugnsfastform med Milda.

    Lägg i laxen i formen och slå över Mildasåsen.

    Gratinera laxen i ca 20 minuter.

    Koka riset enligt anvisningen på paketet, men uteslut saltet och tillsätt en ”Fond du Chef” istället.

    Låt gärna laxen vila några minuter efter att den har tagits ut ur ugnen innan servering.

    Servera gärna laxen med en fräsch sallad.

    Ide! Om det blir ris över kan ni använda det till det stekta riset med kycklingkebaben

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.