Dela svampen i fjärdedelar. Häll Milda Culinesse i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna försvinner har du en idealisk stektemperatur. Lägg i svampen och stek i matfettet.
Finhacka löken och låt den fräsa med så att den blir genomskinlig. Pudra över vetemjölet. Häll på vatten, buljong och Milda Mat och låt det koka 3 minuter.
Smula ner ädelosten och rör så att den smälter.
Lägg ihop brödskivoena med fyllning emellan och lägg dem i en ugnssäker form. Pensla yttersidorna med lite matfett.
Gratinera mackorna i mitten av ugnen under grillelementet ca 3 minuter. Vänd med hjälp av två stekspadar och gratinera andra sidan.
Veckans så otroligt goda pirog med svamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Vi bestämde oss för att ta Karl-Johan svamp från skafferiet och la den i blöt
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprätt med krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Jag gillar verkligen Nigels enkla approach till mat och det faktum att han kan trolla fram en god måltid av nästan ingenting alls
Blanda smör och vetemjöl till en grynig massa. Tillsätt äggulan, grädden och vattnet. Kavla ut degen till en rund platta och lägg den i en smord pajform
Det finns olika sätt att rensa svamp, en del sorter som vanliga kantareller går enklare, medan trattkantareller, trumpetsvamp och soppar kräver mer noggrann rensning
Ost- och skinkpaj med svamp är en av mina favoritpajer som går snabbt att laga ihop och passar utmärkt till både utflykter, lätt luncher men även som förrätter
En något ovanlig kombination med kantareller och räkor som lirar fantastiskt bra ihop. Kantarell och konjaksreduktionen kom till på så sätt att jag använde mig av vätskan från de frysta kantarellerna som jag reducerade med en skvätt konjak och några droppar soja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.