Svamp- och ostmacka
Milda.se
Milda.se

Svamp- och ostmacka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 l färska champinjoner
  • 2 msk Milda Culinesse
  • 2 schalottenlökar
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1½ dl vatten
  • 1 msk konc flytande kalvbuljong
  • ½ dl Milda Mat
  • 100 g ädelost
  • 8 skivor vitt bröd

Beskrivning

    Sätt ugnen på grill.

    Dela svampen i fjärdedelar. Häll Milda Culinesse i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna försvinner har du en idealisk stektemperatur. Lägg i svampen och stek i matfettet.

    Finhacka löken och låt den fräsa med så att den blir genomskinlig. Pudra över vetemjölet. Häll på vatten, buljong och Milda Mat och låt det koka 3 minuter.

    Smula ner ädelosten och rör så att den smälter.

    Lägg ihop brödskivoena med fyllning emellan och lägg dem i en ugnssäker form. Pensla yttersidorna med lite matfett.

    Gratinera mackorna i mitten av ugnen under grillelementet ca 3 minuter. Vänd med hjälp av två stekspadar och gratinera andra sidan.

    Servera med en fräsch sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.