Grönsaksplättar
Milda.se
Milda.se

Grönsaksplättar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 Zucchini
  • finhackade
  • 1 paprika
  • finhackad
  • 1 rödlök
  • finhackad
  • 3 tomater
  • finhackade
  • 2-3 vårlökar
  • finhackade
  • 5-1 röd chilifrukt
  • finhackad
  • 1 dl majskorn
  • avrunnen
  • 2 potatis
  • finriven
  • 1 dl gröna ärtor
  • tinade
  • 1 vitlöksklyfta
  • pressad
  • 10 blad färsk mynta
  • finstrimmlad
  • salt
  • peppar
  • 4 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 msk Milda flytande margarin

Beskrivning

    Häll alla grönsaker i en skål och blanda ordentligt. Tillästt myntabladen och rör om.

    Tillsätt mjölet och blanda ut ordentligt.

    Knäck i äggen och blanda allt samman till en smidig, klumpfri smet. Smaka av med salt och peppar.

    Häll Milda flytande margarin i en stekpanna (och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget). Lägg i en rågad matsked med äggsmet när Milda slutat bubbla, då är stektemperaturen som bäst. Forma smeten med en stekspade till små runda plättar ochg stek plättarna i 2 min på varje sida, eller tills de har fått en gyllenbrun yta och lägg åt sidan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.