Chorizopizza
Milda.se
Milda.se

Chorizopizza

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15 g jäst (dela paketet på diagonalen)

  • 1 1/4 dl vatten
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • 1 krm salt
  • 3 - 3½ dl vetemjöl
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad basilika
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 krm svartpeppar
  • malen
  • 1 grön paprika
  • 1 rödlök
  • 2 chorizokorvar
  • ½ dl svarta oliver
  • 1½ dl riven ost

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225°C.

    Smula ner jästen i en bunke. Häll lite fingervarmt vatten över (37°C) och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, matfett, salt och det mesta av mjölet. Spara ½ dl till utbakningen. Arbeta degen blank och smidig, låt degen jäsa övertäckt i ca 15 minuter.

    Hacka de soltorkade tomaterna. Koka upp tomatkross, pressad vitlök, basilika, soltorkade tomater, socker och svartpeppar i en kastrull Låt såsen sjuda under lock i ca 10 minuter.

    Skölj och kärna ur paprikan, skär i grova bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela korvarna i cm tjocka skivor.

    Kavla ut pizzabotten och fördela tomatsåsen över den. Lägg på paprika, korv, lök och oliver, Strö ost över. Grädda pizzan mitt i ugnen i 12 - 15 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.