Pizza med salami och pesto
Milda.se
Milda.se

Pizza med salami och pesto

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst (dela paketet på diagonalen)
  • 2½ dl vatten
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • ½ tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 400 g krossade tomater
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ dl chilisås
  • ½ dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • malen
  • 200-250 g mozzarella
  • 1 rödlök
  • 100 g tunt skivad salami
  • 1 dl färdig pesto

Beskrivning

    Tips! Det går bra att byta ut mozzarellan mot riven hård ost, 3 - 4 dl.

    Sätt ugnen på 225°C. Smula ner jästen i en bunke. Häll lite fingervarmt vatten över (37°C) och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, matfett, salt och det mesta av mjölet. Spara ½ dl till utbakningen. Arbeta degen blank och smidig, låt degen jäsa övertäckt i ca 15 minuter.

    Gör under tiden i ordning fyllningen. Koka upp tomatkross, vitlök, chilisås, vatten, salt och peppar. Låt såsen puttra i ca 10 minuter.

    Skiva mozzarellan i ca 1 cm tjocka skivor, Skala och skär löken i tunna ringar. Dela degen i fyra delar och forma till bullar. Kavla ut dem tunt till runda bottnar, ca 25 cm i diameter. Lägg över dem på bakplåtspappersklädda plåtar.

    Bred på tomatblandningen, fördela salami, lök och mozzarella på pizzorna. Klicka över pesto och grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills pizzorna fått fin färg.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.