Helstekt kyckling med pumpa
Milda.se
Milda.se

Helstekt kyckling med pumpa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 2 röster

Ingredienser

  • 1,5 kg Hel kyckling
  • salt
  • peppar
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • 3 msk flytande honung
  • 5 rivet skal från citron (gärna ekologisk)
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 krukor färsk rosmarin
  • 2 krukor färsk timjan
  • 500 g butternut pumpa
  • skalad och tärnad
  • 4 potatisar
  • skalad och tärnad
  • 1 palsternacka
  • skalad och tärnad
  • 4 rödlökar
  • skivade
  • 2 paprikor
  • tärnade

Beskrivning

    Sätt på ugnen på 175 grader

    Krydda kycklingen med salt och peppar. Placera kycklingen i en smord ugnsform.

    Blanda margarin, honung och rivet citronskal. Gnugga in honungsblandningen i kycklingen och låt stå och dra i 10 min.

    Fyll kycklingen vitlöksklyftorna, rosmarin och timjan.

    Grädda kycklingen i nedre delen av ugnen i 2 timmar, kontrollera att kyckling ha ruppnått minst 70 grader innertemperatur och att köttsaften är klar.

    När kycklingen har stått i ungen i en timme, blanda då: pumpa, potatis, palsternacka, rödlök och paprika. Placera grönsaksblandningen runt om kycklingen i ugnsformen och krydda med salt och peppar. Låt därefter grönsakerna gräddas klara tillsammans med kyklingen den resterande tiden.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.