Korvburgare med kålsallad
Milda.se
Milda.se

Korvburgare med kålsallad

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g vitkål
  • strimlad
  • 2 dl rödvinsvinäger
  • Winborgs
  • 1 dl ananasjuice
  • 100 g morot
  • grovt rivna
  • 2 dl Hellmann´s caramellised onion
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • nymalen
  • ½-1 tsk spiskummin
  • mald
  • 4 grillkorvar alt tjockare variant
  • 4 korvbröd eller hamburgerbröd
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 1 tomat skivad
  • 4 sallatblad

Beskrivning

    Kålsallad: Koka upp rödvinsvinägern och ananasjuicen. Lägg vitkålen i en bunke, slå över vinägerblandningen, låt dra i 15-25 minuter i kylen.

    Häll kålen i ett durkslag med bunke under, så att du sparar vätskan.

    Häll tillbaka vitkålen i bunken, tillsätt moroten, och majonnäsen smaka av med salt, svartpeppar och lite spiskummin. Ev tillsätt lite av den avrunna vätskan.

    Korven: Dela korven på längden, skär dock inte igenom, vik upp så det bildas två vägbulor.

    Värm upp en stekpanna och stek korven i Milda flytande margarin.

    Vid servering applicera kålsallad på ett av bröden, lägg på korven, sallad och tomat.

    Tips. Kålsalladen kan med fördel göras dagen innan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.