Pumpabröd med rosmarin och fetaost
Milda.se
Milda.se

Pumpabröd med rosmarin och fetaost

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 krm rosmarin
  • torkad och mald
  • 5 dl pumpa
  • kokt och tärnad
  • 50 g Milda mat- och bakmargarin
  • 17 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 pkt fetaost
  • smulad
  • 40 g parmesanost
  • 5 dl pumpakärnor
  • 5 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • uppvispat

Beskrivning

    Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt det tärnade margaringet och blanda samman.

    Mosa den kokta pumpan och och häll över den i mjölblandningen tillsammans med fetaost, rosmarin, parmesanost och pumpakärnorna.

    Arbeta samman allt till en smidig deg, som du sedan dela i tre mindre bitar. Rulla ut de tre degbitarna till längder, som du sedan flätarsamman till en brödfläta. Se till att fläta samman ändarna ordentligt.

    Pensla brödet med det vispade ägget.

    Grädda brödet i ugnen på 200 grader i 45-60 min, eller tills den låter ihålig när du knackar på ytan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.