Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt det tärnade margaringet och blanda samman.
Mosa den kokta pumpan och och häll över den i mjölblandningen tillsammans med fetaost, rosmarin, parmesanost och pumpakärnorna.
Arbeta samman allt till en smidig deg, som du sedan dela i tre mindre bitar. Rulla ut de tre degbitarna till längder, som du sedan flätarsamman till en brödfläta. Se till att fläta samman ändarna ordentligt.
Pensla brödet med det vispade ägget.
Grädda brödet i ugnen på 200 grader i 45-60 min, eller tills den låter ihålig när du knackar på ytan.
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen med pasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Jag är mycket för smakrik mat och hur olika smaker gifter sig med varandra. Här är ett bra exempel på olika smaker som gifter sig bra ihop, nämligen rödbetor, fetaostochrosmarin
I lördags lagade Håkan till en riktigt smarrig gratäng med sötpotatis, vanliga päror, rosmarinochfetaost, härliga smaker som tillsammans bjöd smaklökarna på en riktig festlig lördag
Smula sedan ner fetaostoch hackad färsk rosmarinoch rör om med en sked. Just nu sitter jag i soffan, med ett glas vitt balanserandes på kudden bredvid och väntar på att min syrra ska bli klar med maten
Idag bjuds det på lasagne medrosmarinochfetaost här i bloggen. När all mjölk är i och såsen har en lite tjockare konsistens, ta av kastrullen från värmen, smula i det mesta av fetaostenoch dra några varv med pepparkvarnen
Servera tillsammans med klyftpotatis. Strö över fetaost, tomater ochrosmarin. Älskar när fetaost läggs i mot slutet och blir lagom smälta i den varma såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.