Skala potatisen och riv den grovt på ett råkostjärn eller i en matberedare.
Blanda genast den rivna potatisen med salt. Om blandningen verkar tjock kan du späda den med lite vatten, så att den flyter ut under stekningen. Tänk på att blandningen mörknar om den får stå för länge.
Lägg Milda i kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När matfettet tystnat och blivit mycket svagt brynt – lägg i tre klickar smet åt gången, knappt 1/2 dl per råraka. Bred ut den så att rårakorna blir tunna och frasiga i kanterna. Stek rårakorna i 2-3 minuter på varje sida, precis lagom ljusbruna.
Skala och finhacka lökarna.
Servera med en klick gräddfil, finhackad lök och 1 msk löjrom. Garnera med strimlad isbergssallad, dillkvist och citronskiva.
Rårakor serveras traditionellt med lingonsylt, stekt rimmat sidfläsk eller bacon.
4 Råraka 800 g fast potatis 3/4 tsk salt Till stekning 1/2 dl rapsolja 40 g smör Till servering 80 g löjrom eller stenbitsrom 1 finhackad rödlök 1/2 dl finskuren gräslök 1 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Forma löjrom och smetana till ägg och lägg på rårakorna. Toppa med dill, gräslök och citron. 1200 g löjrom. 1Tillbehör200 g löjrom 1 rödlök, finhackad 1 dl smetana Dill Gräslök, finhackad CitronklyftorRåraka
200 g löjrom 6 fasta potatisar (stora) 1 rödlök 1 dl gräddfil smör och matolja, att steka i. 200 g löjrom 6 fasta potatisar (stora) 1 rödlök 1 dl gräddfil smör och matolja, att steka i
1Topping200 g löjrom 1 rödlök, finhackad 1 dl crème fraîche dill gräslök, hackad citron, i klyftor. 100 g Grana Padano, riven 500 g bakpotatis salt smör, till stekning
Topping200 g löjrom 1 rödlök, finhackad 1 dl crème fraîche dill gräslök, hackad citron, i klyftor. 100 g Grana Padano, riven 500 g bakpotatis salt smör, till stekning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.