Sparrisrisotto
Milda.se
Milda.se

Sparrisrisotto

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 msk Milda flytande margarin (gärna Milda guld)
  • 2 dl avorio eller arborioris (risottoris)
  • 1 schalottenlök
  • 5 dl Winborgs vita matlagningsvinvin
  • 1 st Knorr buljongtärning
  • grönsak eller kyckling
  • 200 g färsk grön sparris

  • 30 g parmesan
  • färskriven
  • salt och peppar
  • parmesan
  • färskriven

Beskrivning

    Låt gästerna vänta på risotton, inte risotton på gästerna!
Om man serverar risotton som förrätt räcker den till 4 portioner.

    Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris genomskinligt i Milda flytande margarin i en tjockbottnad kastrull. Koka upp 3-3,5 dl vatten och ha i en buljongtärning.

    Tillsätt vitt matlagningsvin i riset, späd med lite buljong i taget. Rör om i risotton hela tiden. Koka riset mjukt men med lite kärna kvar.

    Skölj sparris och skär ner 1/3 i slantar. Vänd ner sparrisbitarna i risotton. Stek resten av sparrisen hastigt i Milda flytande margarin i en stekpanna.

    Rör ner riven parmesan och Milda flytande margarin i risotton. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.