Rensa och skiva svampen. Skala och hacka löken. Koka upp vatten med buljongtärnignarna och håll det sjudande.
Sätt en gryta på medelvärme och häll i Milda Culinesse. När bubblorna slutat bubbla, lägg i den hackade löken och riset, fräs under omrörning tills riset blir genomskinligt.
Tillsätt lite sjudande buljong i taget, rör om då och då. Späd med buljong allt eftersom riset suger upp vätskan.
Efter 10 minuter - tillsätt svampen och låt risotton sjuda i ytterligare 10 minuter. Rör slutligen ner Milda MiniMat och låt risotton få ytterligare några minuter till en krämig konsistens. Smaka av med peppar och servera i varma djupa tallrikar genast.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina räkorna. 2. Risotto. Skala och finhacka lök och skölj och skiva svampen. 3. Koka upp buljongen (1 liter vatten + 3 msk buljong) och håll den varm på låg värme
Svamprisotto med kyckling, en härligt krämig och smakrik risotto med både champinjoner och brun shimejisvamp, kokt i en kycklingbuljong och smaksatt med svartpeppar, timjan och salt
Ingredienser. 3 schalottenlökar3 msk olivolja3 dl avorioris8 dl hönsbuljong450 g kantareller1 dl vispgrädde30 g parmesanostsalt och peppar600 g kycklingfilé2 vitlöksklyftor1 msk olivoljasalt och pepparPersilja
Ingredienser Portioner. 4 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 gul lök 1 msk olja 3 dl arborioris 130 g svamp - och tryffelcrème 1 dl riven prästost Portabello 200 g portabellosvamp 1 msk olja 1 msk smör 1 vitlöksklyfta salt peppar 150 g haricots verts 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan
Hacka löken och fräs den tillsammans med riset i olivoljan. Häll över buljongen. Koka i ca 20 minuter. Hacka vitlöken och fräs den tillsammans med svampen
SVAMPRISOTTO med purjo och bacon ca 3port. SVAMPRISOTTO med purjo och bacon ca 3port. Gillar du risotto. Jag jobbar på det och det blir godare och godare för varje gång
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Ansa och skiva champinjonerna tunt. Skala och riv vitlöksklyftorna. 3. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs svampen med vitlöken så
Pallar ni med mer kantareller. Jag blev övertalad att köpa 4 kg gula kantareller + trattisar på Hötorget i häromveckan, så det är lika bra att bränna på här
4 dl carnaroliris 200 g kantareller 100 g skogschampinjoner 10 g torkade trattkantareller 3 dl vitt vin 1,2 l hönsbuljong 1 schalottenlök, finhackad 2 klyfta vitlök, finhackade 100 g parmesanost, riven 50 g smör smör, till stekning salt peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.