Kalops med gräddsås och rotfrukter
Milda.se
Milda.se

Kalops med gräddsås och rotfrukter

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g nötkött
  • tärnat 2x2 cm
  • 2 msk Milda Culinesse till stekning
  • 1 persiljerot skalad
  • i stora bitar
  • 2 morötter skalade
  • i stora bitar
  • 1 rödlök
  • klyftad
  • 3 lagerblad
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 Knorr köttbuljongtärning
  • 2 1/2 dl Milda Mini Mat 7% eller Milda Mat 15%
  • 4 kvistar rosmarin färsk
  • 1 paprika röd
  • strimlad
  • 150 g sockerärtor
  • 4 port kokt ris eller potatis

Beskrivning

    Bryn köttet i Milda Culinesse i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt rotfrukter och lök och stek ytterligare 5 minuter.

    Tillsätt lagerblad, vatten, buljongtärning, Milda Mini Mat 7 % och hela rosmarinkvistar. Låt sjuda under lock i ca 45 minuter tills köttet är mört, (testa genom att sticka in en gaffel i köttet).

    Tillsätt allra sist paprika och sockerärtor och låt sjuda med ett par minuter.

    Servera med kokt ris eller potatis.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.