Crepes med färs
Milda.se
Milda.se

Crepes med färs

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3½ msk Milda flytande margarin
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 250 g nötfärs
  • 4 Finhackade vitlöksklyftor
  • 4 dl mycket finskuren vitkål
  • 2½ dl finksuren purjolök (den gröna delen)
  • 1 grovt riven morot
  • 1 burk champinjoner
  • 1 msk konc flytande Knorr Kalvbuljong
  • 1 msk Kinesisk soja
  • ½ tsk sesamolja
  • malen svartpeppar
  • 1 dl riven ost

Beskrivning

    Vispa samman mjöl och mjölk. Tillsätt ett ägg i taget samt salt. Vispa smeten så att den blir slät. Ställ den att svälla i 30 minuter.

    Lägg/häll matfett i en kastrull och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När matfettet tystnat och blivit svagt brynt - lägg i färs och vitlök. Fräs ett par minuter. Tillsätt vitkål, purjolök, morot och champinjoner. Fräs ytterligare några minuter.

    Sänk värmen och tillsätt buljong och soya. Lägg på lock och fräs ca 10 minuter. Rör då och då.

    Smaksätt med sesamolja och svartpeppar.Sätt ugnen på 250°C.

    Grädda pannkakorna/crepes. Lägg ca ½ dl fyllning på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg pannkakorna tätt på ett smort ugnssäkert fat.

    Strö över ost och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 minuter till osten smält.

    Servera med en fräsch krispig sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.