Vispa samman mjöl och mjölk. Tillsätt ett ägg i taget samt salt. Vispa smeten så att den blir slät. Ställ den att svälla i 30 minuter.
Lägg/häll matfett i en kastrull och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När matfettet tystnat och blivit svagt brynt - lägg i färs och vitlök. Fräs ett par minuter. Tillsätt vitkål, purjolök, morot och champinjoner. Fräs ytterligare några minuter.
Sänk värmen och tillsätt buljong och soya. Lägg på lock och fräs ca 10 minuter. Rör då och då.
Smaksätt med sesamolja och svartpeppar.Sätt ugnen på 250°C.
Grädda pannkakorna/crepes. Lägg ca ½ dl fyllning på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg pannkakorna tätt på ett smort ugnssäkert fat.
Strö över ost och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 minuter till osten smält.
Vispa ner resten av mjölken tillsammans med äggen och tillsätt sedan det smälta smöret. Om du använder banan eller något annat så ska det i tillsammans med chokladen innan du viker ihop
Lägg dem på en tallrik med smörgåspapper emellan efterhand som de blir gräddade. Rör samman crème fraiche med majonnäs, kesella, citronsaft och hackad dill
Lägg pannkakorna med skarven neråt i en ugnsform och strö över riven ost. Fyll varje pannkaka med 1-2 msk Philadelphia ost, skinka och champinjoner och rulla ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.