Blanda färsen ordentligt med salt och ägg. Tillsätt Milda mat, fetaost, rödbetor och svartpeppar.
Forma till 4 st ca 2 cm tjocka biffar. Häll matfett i en stekpanna och ställ in plattan eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla - lägg i biffarna och stek dem ca 4 minuter på varje sida.
Blanda basilika med matlagningsyoghurt. Pressa i vitlök och smaksätt med lime, salt och peppar. Servera biffarna med kokt potatis och basilikatopping.
Därför går jag loss på färsbiffar (igen). Den här gången medrödbetorochfetaost som smaksättare. Servera med stekt potatis och squash samt smulad fetaost
Blanda vinäger och gräslök, rör ner olja och honung. Skölj och borsta bort jorden från betorna. Koka dem under lock till de är mjuka och spola dem sedan hastigt i kallt vatten
Blanda all ingredienserna till färsbiffarna i en bunke och arbeta ihop till en jämn smet. Värm upp en stekpanna och stek i rikligt med smör, tills biffarna är genomstekta
Färsbiffar går alltid hem, både hos mig och övriga familjen och denna gång var det ingen skillnad. Fetaost är ju också en klassiker i biffar så detta hamnade med i smeten
Ett paket fetaost. Skala och skär rödbetorna i bitar. Räckte till en middag och en lunch, ungefär. Häll över rödbetorna i en skål (det är sådant här jag skulle vilja ha en skål i keramik till, mamma), häll över en matsked honung och en matsked balsamicovinäger
Blanda i en ugnsfast form tillsammans med olivolja, timjankvistar och vitlök. Strö över fetaost. Något som kan piffa upp spaghetti och köttfärssås middagen
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.