Mät upp mjölet i en bunke, lägg i kylskåpskallt Milda skuret i mindre bitar. Finfördela fettet i mjölet, med en gaffel, fingertopparna eller i en matberedare, till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Värm ugnen till 225°C.
Tryck ut degen i en osmord pajform ca 23 cm i diameter. Ställ in formen i kylen ca 15 minuter, förgrädda sedan pajskalet 10-12 minuter.
Skala och hacka löken, fräs den i lite margarin. Lägg i köttfärsen och fräs den torr och smulig. Pressa ner vitlök, tillsätt chilisås och samtliga kryddor. Låt färsen puttra några minuter. Smaka av, köttfärsröran ska vara ganska kryddstark.
Bred ut köttfärsröran i det förgräddade pajskalet och blanda ner den rivna osten. Vispa lätt ihop ägg, mjölk och salt. Slå äggstanningen över pajen och grädda i 200°C ca 20 minuter.
Denna pajen kom till på ett liknande sätt en gång - köttfärspaj efterfrågades, och sen hade jag lite broccoli som jag inte riktigt hade någon plan för, så det fick göra köttfärsen sällskap i pajskalet
Häromdan pratade jag med Flacken och frågade lite om pajen, och han berättade att det egentligen är en helt vanlig köttfärspaj men att hemligheten är att använda extra ost
I fredags gjorde jag en jättegod paj som var enkel att tillreda. Har man köttfärssås klar i frysen går den här göra på ett litet kick eftersom man då slipper ett moment
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.