Värm ugnen till 200°C. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Hacka löken och fräs den i lite Milda flytande margarin.
Tillsätt buljong, vatten, Milda Mat och gurkmeja. Koka ihop allt i ca 5 minuter,.
Red med majsstärkelse utrört i ett par matskedar vatten. Tillsätt äppeltärningarna och koka sakta ca 2 minuter.
Bryn kycklingfiléerna i Milda flytande margarin, några minuter på varje sida salta och peppra. Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och bred på ingefäran. Efterstek i ugnen i ca 10 minuter.
Skrapa av det mesta av ingefäran och skiva upp kycklingfiléerna. Smaka av såsen med salt och peppar, rör i gräslöken.
Häll i det mousserande vinet i såsen precis innan serveringen. Servera med pressad nykokt potatis till.
Lägg frysta kycklingfiléer i marinaden på kvällen och låt de tina och marineras i kylen till dagen därpå så är det bara att stoppa de i ugnen när man kommer hem från jobbet
Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Tina och skiva/strimla kycklingfilén och lägg i en smord ugnsfast form. 2 kycklingfiléer. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Om kycklingfiléerna är stora kan man dela dom. 500 gram kycklingfilé. 500 gram kycklingfilé. Perfekt rätt som man kan förbereda om man ska äta tillsammans med vänner
En av våra middagar förra helgen var fetaostfylld kycklingfilé inlindad i bacon med balsamicosås. Till fyra portioner600 g kycklingfilé8 skivor bacon8 små bitar fetaost1 krm svartpeppar2 dl grädde2 msk balsamvinäger1 msk konc kycklingfondDela varje kycklingfilé i två delar om de är stora. 600 g kycklingfilé
Igår så lagade jag baconlindad kycklingfilé och till den hade vi ugnsrostade rotfrukter. Skär kycklingfiléerna på längden och krydda dem runt om med salt, peppar och grillkrydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.