Kyckling med ädelost och vitlök
Milda.se
Milda.se

Kyckling med ädelost och vitlök

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 kycklingklubbor
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 1 liten gul lök
  • ½ röd paprika
  • 50 g ädelost
  • 2½ dl Milda Mat
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar
  • malen
  • kokt ris

Beskrivning

    Tips! Tillsätt gärna en tärning höns eller grönsaksbuljong när du kokar riset.

    Häll matfett i en kall stekpanna. Ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna försvunnit - lägg i kycklingklubborna och bryn dem gyllenbruna runtom. Lägg över dem i en tjockbottnad låg, vid gryta.

    Skala och hacka löken. Dela paprikan, kärna ur och skär i mindre bitar. Fräs lök och paprika i matfett i en stekpanna. Lägg sedan över i grytan.

    Smula ner osten i grytan och tillsätt Milda Mat, låt grytan koka upp. Lägg i en hel vitlöksklyfta smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra i ca 15 minuter. Servera med nykokt ris.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.