Piroger: Blanda samman vetemjöl, fett och färskost. Tillsätt det kalla vattnet. Blanda degen utan att knåda. Dela upp degen i två delar. Placera degarna i kylskåp för att vila under tiden som du färdigställer fyllningen.
Strimla skinkan och ättiksgurkan. Finhacka löken och vitlöken. Bryn skinkan i Milda Culinesse i en het panna. Tillsätt löken och vitlöken och bryn en stund till. Smaksätt med salt och peppar. Häll över blandningen i en skål och låt den kallna ett ögonblick innan du tillsätter den rivna osten, färskosten och ättiksgurkan.
Baka ut den ena av degarna till en ca 0,5 cm tjock skiva. Skär ut kvadrater på ca 12 cm ur denna skiva. Fördela fyllningen mellan kvadraterna, fukta kanterna och vik över så att dom blir till trekanter. Tryck fast ordentligt i kanterna med hjälp av en gaffel. Pensla ytan med uppvispat ägg. Placera pirogerna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Grädda vid 200°C i ca 15 minuter.
Paj: Av den deg som finns kvar kavlas en ca 0,5 cm tjock deg. Skär degen i sex delar och tryck ut degen i pajformar. Placera dem sedan i kylskåp så att degen kan vila i ca 15 minuter.
Förgrädda pajformarna i 220°C i 10 minuter.
Bryn finhackad lök i Culinesse och tillsätt kycklingen. Stek tills kycklingen har fått en gyllenbrun färg. Tillsätt den strimlade paprikan och curry. Smaksätt med salt och peppar. Bred ut fyllningen på de förgräddade bottnarna.
Blanda äggen och Milda Mat och häll jämnt över fyllningen. Grädda pajerna vid 200°C i ca 20 minuter. Servera med en fräsch sallad.
Skär kycklingfilén i centimeterstora bitar och klipp baconet i ungefär lika stora bitar, stek de i varsin stekpanna, stek baconet knaperstekt och lägg det på hushållspapper så det får rinna av
Piroger med ost och skinka eller minicalzone – du får kalla dem vad du vill. Gott är det, hur som helst, och planerar du en picknick så är det här lunchen du vill ha med dig ut
För några dagar sedan gjorde jag den här milda och goda pajen. Jag har gjort lite justeringar i receptet och lchf-anpassat pajbotten som jag för övrigt blev riktigt nöjd med den här gången
Fördela skinka och ost på varje rundel (+ev oregano ). Supergoda ost ochskinkpiroger (24 st) X-tra BILD HÄR >>. och 400 g riven ost ( oregano om så önskas )
Degen var lätthanterlig, och pajskalet blev sådär fint och knaprigt som det ska vara. "nu kan du väl sluta exprimentera med pajdegar och hålla dig till det här"
Jag gillar matpajer och vi gör rätt så ofta olika slags matpajer hemma. För nån vecka sen testade jag att göra denna nya matpaj med smak av soltorkade tomater, timjan och parmesan
Här sitter man nu mätt och go och den här pajen var riktigt god. jag letar alltid efter nytt att testa och vissa rätter gillar man mer andra mindre men denna gick verkligen hem här hemma NOM NOM
rödbetssoppa, några filéer till en sallad och till denna smakrika paj. För mig är det en gåta hur folk kan köpa frysta filéer fyllda med vatten, men fördelen är att de hela ekologiska kycklingarna blir över och ofta säljs till halva priset
Den här kycklingpajen är enkel men känns lite fredagslyxig, särskilt om du varit så duktig att du plockat svamp och kan använda lite kantareller istället för bara champinjoner… Själv har jag inte tålamod nog för att plocka svamp i skogen utan plockar dem i grönsaksdisken eller i konservhyllan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.