Ansjovisrulle
Milda.se
Milda.se

Ansjovisrulle

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g Milda mat och bakmargarin eller ½ dl Milda Culinesse
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl Milda Mat
  • 2 msk ansjovisspad
  • 3 äggulor
  • ½ tsk bakpulver
  • 3 äggvitor
  • 2 msk Milda mat och bakmargarin eller Milda Culinesse
  • 3 gula lökar
  • hackade
  • 1 burk (125 g) ansjovisfiléer
  • hackade
  • 50 g riven ost
  • typ schweizerost
  • 1 dl persilja
  • hackad

Beskrivning

    Smält margarinet i en kastrull, rör ned mjöl och späd med mjölk och Milda Mat. Koka såsen, som blir ganska tjock, någon minut.

    Tillsätt ansjovisspad, äggulor och bakpulver. Låt smeten svalna. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem i smeten.

    Smörj ett smörgås- eller bakplåtspapper ordentligt med margarin och lägg det i en långpanna. Bred ut smeten på papperet och grädda i 250°C ugnsvärme i ca 20 minuter.

    Stjälp upp kakan på ett smort bakplåtspapper eller smord plåt. Tag bort bakplåtspapperet som kakan gräddats på.

    Fräs löken i margarin i en stekpanna tills den är mjuk. Blanda i ansjovis.

    Bred lökmassan över kakan och strö över persilja och hälften av osten. Rulla ihop kakan till en rulle från kortsidan. Strö över resten av osten och gratinera i 275°C ugnsvärme 6-8 minuter.

    Om rullen lagats i förväg och är kall, gratinera den i 225C ugnsvärme för att den ska hinna bli genomvarm.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.