Pinocchiotårta
Milda.se
Milda.se

Pinocchiotårta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g Milda Mat- & Bakmargarin
  • 1½ dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 35 g mandelspån
  • 3-4 dl Milda Visp
  • 250-300 g hallon
  • färska eller tinade
  • citronmeliss
  • florsocker

Beskrivning

    Den här tårtan är väldigt bra att ta till vid större kalas, den brukar också bli mycket uppskattad av så väl stora som små. 
Tårtan på den här bilden är bakad av en botten som vi delat mitt itu. Vill man ha en dubbelt så stor tårta - baka två bottnar.

    Sätt ugnen på 175°C. Rör rumstempererat matfett tillsammans med socker vitt och poröst.

    Tillsätt gulorna en i sänder under fortsatt vispning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, sikta ner mjölblandningen i smeten.

    Klä en långpanna med ett 40 x 35 cm bakplåtspapper. Bred ut smeten på papperet. Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt sedan lite socker i taget och fortsätt vispa tills marängen blivit styv och blank. Bred marängsmeten över kaksmeten och strö slutligen flagad mandel över.

    Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Lossa kanterna försiktigt från papperet och låt sedan kakan kallna i långpannan.

    Vispa Milda Visp. Dela tårtbotten mitt itu med en vass kniv. Lägg samman bottnarna en stund före servering med grädde, tinade eller färska hallon och några citronmellissblad emellan. Låt tårtan stå kallt tills den ska ätas. Pudra gärna lite florsocker över tårtan, det gör att den ser extra fin ut!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.