Sommarpaj med smak av timjan
Milda.se
Milda.se

Sommarpaj med smak av timjan

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1½ dl vetemjöl
  • ¾ dl grahamsmjöl
  • 1½ krm salt
  • 100 g Milda i folie
  • kylskåpskallt
  • 1½ msk kallt vatten
  • 1 aubergine
  • tärnad
  • ½-1 squash
  • tärnad
  • 1 liten purjolök
  • strimlad
  • 3 späda morötter i slantar
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • 3 ägg
  • 2½ dl Milda Mini Mat
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • malen
  • 1 msk timjan
  • torkad
  • 1½ dl ost
  • riven
  • ev färsk timjan till servering

Beskrivning

    Pajen passar mycket bra att servera på en buffé och räcker då till flera

    Lägg vetemjöl, grahamsmjöl och salt tillsammans med kylskåpskallt margarin skuret i små bitar i en skål.

    Finfördela margarinet i mjölblandningen med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta till degen och låt den vila övertäckt i kylen ca 1 timme.

    Sätt ugnen på 225°C.

    Klä en pajform, ca 24 cm i diameter, med degen och nagga botten med en gaffel. Klä pajdegskanten med remsor av dubbelvikt aluminiumfolie så glider inte kanterna ner under gräddningen.

    Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Sänk värmen till 175°C.

    Skala morötterna och skölj grönsakerna. Skär dem i lagom stora bitar. Fräs grönsakerna i en stekpanna så att de mjuknar. Tänk på att morötterna och auberginen behöver längre tid än purjolöken. Häll över i en skål efterhand.

    Vispa samman ägg och Milda Mini Mat. Tillsätt salt, svartpeppar och timjan.

    Fördela grönsakerna i pajskalet och häll sedan i smeten. Strö över riven ost.

    Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.

    Servera pajen varm eller avsvalnad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.