Pajen passar mycket bra att servera på en buffé och räcker då till flera
Lägg vetemjöl, grahamsmjöl och salt tillsammans med kylskåpskallt margarin skuret i små bitar i en skål.
Finfördela margarinet i mjölblandningen med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta till degen och låt den vila övertäckt i kylen ca 1 timme.
Sätt ugnen på 225°C.
Klä en pajform, ca 24 cm i diameter, med degen och nagga botten med en gaffel. Klä pajdegskanten med remsor av dubbelvikt aluminiumfolie så glider inte kanterna ner under gräddningen.
Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Sänk värmen till 175°C.
Skala morötterna och skölj grönsakerna. Skär dem i lagom stora bitar. Fräs grönsakerna i en stekpanna så att de mjuknar. Tänk på att morötterna och auberginen behöver längre tid än purjolöken. Häll över i en skål efterhand.
Vispa samman ägg och Milda Mini Mat. Tillsätt salt, svartpeppar och timjan.
Fördela grönsakerna i pajskalet och häll sedan i smeten. Strö över riven ost.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
Krydda köttet ordentligt med salt, peppar och timjan. Enkelt och gott när man vill pyssla med annat. Servera med en god potatisgratäng, potatissallad eller klyftpotatis
Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Smakaavmed salt och peppar. Medtimjan och vitlök blir det en ljuvlig smak till såsen också. Krydda med trocomare örtsalt, paprikapulver och torkad timjan
Skala och skär ner alla grönsaker i mindre bitar, utom vitlöken som du bara krossar lätt med kniven. 11 knippe timjan. 11,2 l vatten 1 msk salt 1 blomkålshuvud 2 rödlökar, skivade 2 fänkål 1 zucchini 2 morötter 1 gul paprika 1 röd paprika 1 knippe timjan 1 vitlök 8 dl vitvinsvinäger 0,5 dl råsocker 2 dl olivoljaKoka upp vattnet tillsammans med salt
Vispa ihop grädde, creme fraiche och timjan och häll över fisken. 2 tsk timjan. Idag stod det svarta drakenfisk på matsedeln och jag utgick ifrån det receptet när jag gjorde middagen
Smakaavmed salt och peppar. Toppa med lite timjan och servera med ett gott bröd. Låt soppan få ett uppkok och red den sedan med vetemjöl eller majsstärkelse utrört i lite vatten
låt dem jäsa i kylen över natten, övertäckta med handuk eller plastfolie. Häll i sirap, pumpakärnor, timjan, mixade rödbetor samt rågsikt och fortsätt blanda
Servera tillsammans med en sallad. Smaklig måltid. Arla, ytterst lite modifierat av mig. Det går snabbt, innehåller få ingredienser och smakar mycket och gott
Kålsallad med äpple och lingon. De är lätta för dem att tugga och saftiga till smaken. 1 tsk timjan. Skala ca 1 kg potatis och lägg dem i en kastrull med vatten så att de täcker potatisen. Lägg i champinjonerna tillsammans med löken och krydda med 1 tsk timjan, ca 1/2 tsk råsocker och lite flingsalt. Stek i ugn tillsammans med löken ytterligare 10min. Potatismos med biffar medsmakavtimjan 160g scarlottenlök. 1 tsk timjan
Serverad på mitt favoritbröd och toppad med ugnstorkade tomater och grovmald svartpeppar. En spontan present från min syster, en solig dag, telefonsamtal med min familj, skratt på jobbet med underbara kollegor, gott te, tid i naturen, fin musik, en bra bok, en inspirerande film, yoga, bilder på min systerdotter, drömmar om resor jag kommer göra och människor jag kommer träffa
Det började med att jag var och handlade och hittade en roligt grund, en gourmet crème fraiche från Arla av Årets Kock medsmakav karljohan, timjan, citron
Hoppas att ni njuter av påskledigheten med massor av god mat. Du kan använda andra frösorter än sesam och pumpafrön om du känner för det och har du inte något sesammjöl kan du exempelvis ersätta det med mandelmjöl eller kokosmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.