Köttfärspaj med fetaost och chorizo
Milda.se
Milda.se

Köttfärspaj med fetaost och chorizo

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g Milda mat & bakmargarin
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ msk kallt vatten
  • 1 gul lök
  • hackad
  • 300 g nötfärs
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 2 choritzokorvar
  • skivade
  • ¾ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • malen
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • 50 g fetaost
  • tärnad
  • 3 ägg
  • 2½ dl Milda cuisine mild ost
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • malen
  • 1 krm timjan
  • 1 dl riven ost

Beskrivning

    Skär kylskåpskallt matfett i små bitar. Lägg mjölet i en skål och tillsätt matfettet. Finfördela matfettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylen ca 30 minuter, invirad i plastfolie. Degen kan också blandas i en matberedare.

    Sätt ugnen på 225°C. Tryck ut degen i en osmord pajform ca 24 cm i diameter. Nagga bottnen. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 minuter. Låt det svalna.

    Sänk ugnsvärmen till 200°C. Bryn lök och köttfärs i matfett i en stekpanna på medelvärme under omrörning till en smulig massa. Låt korvskivorna fräsa med de sista minuterna. Smaksätt med salt och peppar.

    Skiva oliver och blanda ner dem och fetaosttärningar i köttfärsen. Fyll pajskalet med köttfärsen.

    Vispa ihop ägg, cuisine, salt, peppar och timjan och häll över köttfärsen. Strö över osten.

    Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Servera pajen tillsammans med en fräsch sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.