Crepes
Milda.se
Milda.se

Crepes

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • ½ dl Milda flytande margarin
  • Milda flytande margarin till gräddningen

Beskrivning

    Mät upp vetemjöl i en bunke. Häll i vatten, lite i taget, och rör ut alla klumpar så du får en jämn smet.

    Vispa ner äggen och därefter mjölken. Tillsätt Milda Culinesse.

    Låt smeten svälla i kylen i 2 timmar. Smeten ska vara som tjock grädde. Är den för tjock - späd med lite vatten.

    Crêpen steker du i en pannkakslagg, ca 20 cm i diameter. Häll Milda Culinesse i pannkakslaggen, vänta tills bubblorna försvunnit. Ta pannan av värmen. Häll i ½ dl smet, vicka på pannan så att smeten fördelar sig jämnt i pannans botten. Sätt pannan på spisen och grädda crêpen.

    Vänd när undersidan är guldgul. Grädda andra sidan i en halv minut.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.