Plättar
Milda.se
Milda.se

Plättar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 3½ msk Milda flytande margarin

Beskrivning

    Blanda mjöl och salt i en hög skål. Tillsätt hälften av mjölken och båda äggen. Vispa smeten slät och tillsätt resten av mjölken.

    Vispa ner 2 msk Milda i smeten så går det lättare att grädda plättarna. Låt smeten stå och svälla i kylen ca 30 minuter. Smeten ska vara som ovispad tjock grädde. Är den för tjock kan man späda med lite vatten.

    Klicka Milda i den kalla plättlaggen och ställ inplattan ett eller två steg under högsta läget.

    När matfettet slutat bubbla är det dags att grädda plättarna. Häll i smeten, grädda tills ytan stelnat, vänd och grädda den andra sidan. Rör om i smeten då och då så att mjölet inte sjunker till botten.

    Servera plättarna varma eller kalla kanske med lite färska bär, sylt eller en klick vispad Milda Visp.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.