Koka pastan enligt anvisning på paketet. Låt den kokta pastan rinna av genom ett durkslag. Häll sedan tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt 1 msk matfett.
Under tiden som pastan kokar, skär salami och bacon i strimlor. Snitta och skölj purjolöken och strimla den. Skala och hacka vitlökslyftorna.
Häll matfett i en gryta och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla - lägg i bacon, purjolök och vitlök och fräs i 2 minuter.
Häll i Milda Mat och riven ost, låt såsen puttra någon minut, häll sedan såsen över pastan. Smaksätt med svartpeppar. Strö lite finhackad bladpersilja över det hela.
Servera med nykokt pasta. -) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
En väldigt god pasta som känns lite lyxigare och passar därför bra en fredagskväll. I ett försök att efterlikna en pastarätt jag ätit på vapiano komponerade jag detta
I med finriven parmesan och vänd ner pastanoch persilja. En snabb pastarätt så där till fredagsmyset. Vi ska på vår årliga hotell- och shoppingweekend med Anette och Robert
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.