200 g
Milda cuisine fraiche Schalottenlök & Gräslök
1 burk
tonfisk i vatten (185 g)
Beskrivning
Tips! Tonfisk kan ersättas med en burk musslor.
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Låt den kokta pastan rinna av genom ett durkslag, häll sedan tillbaka den i kastrullen. Häll i matfett i pastan och rör om.
Skala och hacka lök och vitlök. Häll matfett i en kastrull och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla - lägg i löken och mjukfräs den ett par minuter utan att den tar färg.
Häll i Milda Mat, senap, salt och peppar. Låt såsen koka upp under omrörning. Lägg i färskosten och låt den smälta ner i såsen, koka upp under omrörning.
Häll av vattnet från tonfisken och blanda ner den i såsen. Servera såsen till den nykokta pastan.
Servera med valfri pasta, men gärna nån sorts bandpasta eller spaghetti. Äntligen en pastasås till som ungarna älskar, lite mer variation i pasta-träsket
4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 2 förpackningar (à 500 g) krossade tomater salt och peppar 4 portioner pasta (gärna spaghetti) 2 msk kapris 2 burkar (à 200 g) tonfisk i olja 65 g ruccola Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken. Kupongen är laddad Bönpasta 4
Naturligtvis är det konserverad tonfisk vi menar, kanske inget som man i vanliga fall kopplar ihop medpasta men här gör vi den kopplingen, för den är hur god som helst
500 g pappardelle (eller annan pasta) 1 förp tonfisk i olja 2 klyftor vitlök 1 gul lök 1 dl små kaprisbär 150 g sockerärtor 60 g rucolasallad 1 citron 1,5 dl parmesanost, finriven salt svartpeppar olivolja
En snabblagad mustig pastasås på tonfisk, zuccchini och tomat kryddad med örter och en aning chili som sedan toppas med torkade oliver för extra umamiumpf – en favorit i vårt kök
Smaksatt sedan med salt, peppar och lite annat från kryddskåpet. Går snabbt och med enkla råvaror. Kokade fyra portioner tagliatelle och ca 150 g haricot verts (la i det sistnämnda tillsammans medpastan när det var ca 3 min kvar på koktiden)
Servera medpasta. Men jag tror att detta stämmer rätt bra med hennes recept ändå. Men håll tillgodo med hur det kan se ut hos mig när vi ätit klart - nu är det dags för disken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.