Päronsmulpaj med toscatäcke
Milda.se
Milda.se

Päronsmulpaj med toscatäcke

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 msk Milda flytande margarin
  • 500-800 g päron
  • tex conferense
  • 5 dl rårörsocker
  • 2 tsk ingefära
  • pulver
  • 100 g Milda mat- och bakmargarin
  • 5 dl rårörsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 100 g Milda mat- och bakmargarin
  • 1 dl rårörsocker
  • 1 dl havregryn
  • 100 g mandelspån
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk vatten
  • 2 msk vetemjöl

Beskrivning

    Sätt på ugnen på 200 grader.

    Smörj en ugnssäker pajform (18 cm i diameter) med margarin.

    Skala och tärna päronen grovt. Lägg päronen i pajformen och strö över rårörsocker och ingefärspulver. Grädda päronen i mitten av ugnen i 10 min, så att de mjuknar något.

    Smuldeg: Blanda samtliga ingredienser i en skål till en smulig deg. Strö över päronen efter att de har varit i ugnen och blivit lite mjuka.

    Tosca: Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och ställ därefter på svag värme på spisen. Låt margarinet sakta smälta under omrörning. Se till att smeten tjocknar något och blir lite smulig. Strö därefter karamellsmulorna ovanpå den vanliga smuldegen.

    Grädda pajen i mitten av ugnen i 10 min, eller tills smuldegen har fått en gyllenbrunfärg.

    Servera med Milda Visp eller Milda Vaniljvisp.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.