Luffarcrêpes
Milda.se
Milda.se

Luffarcrêpes

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,5 dl grahamnsmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 5 msk Milda flytande margarin
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 300 g nötfärs
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 10 cm purjolök
  • strimlad
  • 1 morot
  • grovt riven
  • 1 zuccini
  • grovt riven
  • 100 g champinjoner
  • tärnade
  • malen svartpeppar
  • gurka i stavar
  • morot i stavar

Beskrivning

    Vispa samman mjöl och mjölk. Tillsätt ett ägg i taget samt salt. Vispa smeten så att den blir slät. Ställ den att svälla i 15-20 minuter.

    Häll Milda flytande margarin i en stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När matfettet tystnat och blivit svagt brynt - lägg i nötfärsen, purjolöken och vitlöken. Fräs ett par minuter. Tillsätt morot, zucchini och champinjoner. Fräs ytterligare några minuter.

    Grädda pannkakorna/crêpesen i en stekpanna med lite Milda flytande margarin. Lägg ca ½ dl fyllning på varje pannkaka och packa ihop. Knyt med hjälp av purjolöken, skuren i tunna strimlor. Servera med gurk- och morotsstavar och ett glas mjölk.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.